Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitici Eğitimi

Hatalı anne sütü uygulamalarının  önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine  yönelik olarak, Bakanlığımızca  1991 yılından beri  UNICEF önerileriyle "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmektedir.

İlimizde de sürdürülmekte  olan "Anne  Sütü Teşviki ve  Bebek Dostu Sağlık  Kuruluşları" programında;  tüm  doğan bebeklerin doğumdan  sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlamasının yanı sıra emzirmenin 2 yıl ve üzerine  kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından yürütülen ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ çalışmaları kapsamın da Müdürlüğümüze bağlı İlçe Sağlık Müdürlüklerinden katılan sağlık personellerine Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Yunuz ARSLAN ve Ç.E.K.Ü.S. Birim Sorumlumuz Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR’ın katılımlarıyla 12-13-14-15 Şubat 2019 tarihlerin de ‘Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitici Eğitimi’ gerçekleştirildi. 3 günlük teorik eğitimin sonunda Çekirge Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası (Zübeyde Hanım Doğumevi) Hastanesinde ve Küçük Sanayi ASM ve Üçevler ASM  de toplam da 1 günlük pratik eğitimler gerçekleştirildi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Toplantı Salonunda yapılan eğitimde ilimiz eğitimcilerinden Yenidoğan Uzmanı Dr. Birgül MUTLU, Diyetisyen Sevde YÜCE, Dr. Seda ALASAĞ, Ebe Pınar DERDİYOK, Ebe Pınar SARIKAN, Ebe Hatice GÜNEŞ, Hemşire Necla YILDIZ eğitimci olarak görev aldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Yunuz ARSLAN açılışını yaptığı eğitimin sonunda 21 katılımcıya törenle katılım belgeleri verildi.

• anne sütü eğitici eğitimi 1.jpg
  • anne sütü eğitici eğitimi 2.jpg