71. Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitimi

İlimizde 19-22 Şubat 2019 tarihlerinde 71. Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitimi yapıldı. Eğitime 11 Sağlık personeli Bursa Devlet Hastanesinden, 10 sağlık personeli Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden, 1 sağlık personeli Dört Çelik Çocuk Hastanesinden olmak üzere toplamda 22 sağlık personeli katıldı. Eğitim toplam dört gün sürmüş olup, Çocuklarda temel yaşam desteği, Solunum Yetmezliğine Yaklaşım, Şok Yönetimi, Ritim Bozuklukları ve Travma Yönetimi gibi konulardan oluşmaktadır. Teorik anlatımların yanı sıra parça uygulamalara yer verilmektedir. İlimizde şu ana kadar 71 ÇİLYAD Eğitimi verilmiş olup toplamda 1477 katılımcı sayısına ulaşılmıştır.

• Eğitim ilk günü açılış, program tanıtımı, beklentilerin alınması, sözleşme ve ön test değerlendirmesi ile başladı.
  • Eğitim boyunca temel yaşam desteği, solunum sıkıntılı hastaya yaklaşım, dolaşım bozukluğu, ritim yönetimi, travmalı hastaya yaklaşım gibi konuları içeren toplamda 8 teorik sunum yapıldı.
  • Temel yaşam desteği, yabancı cisim çıkartma, iğne dekompresyonu uygulama, kemik içi yol uygulama, ventilatör ve hava yolu uygulamaları, travmalı çocuğun sabitlenmesi gibi konularının uygulamaları katılımcılara bire bir uygulatıldı.
  • Uygulamalar ve teorik sunumlardan önce sabah ve öğleden sonraları ekibin kaynaşması, eğitim ortamının olumlu atmosferini arttırmak amaçlı ısınma oyunları oynatıldı.
  • Son gün teorik değerlendirmenin ardından 8 istasyondan oluşan uygulama değerlendirme yapılmakta, tüm katılımcılar bire bir uygulama istasyonlarında değerlendirilmektedir.
  • Katılım belgelerinin verilmesi ve kurs sonu geri bildirimlerin alınmasından sonra eğitim tamamlandı. Eğitimde emeği geçen tüm katılımcı ve eğitmenlerin birlikte olduğu toplu fotoğraf karesi.