Her Hastanede Bir AİK Temsilcisi

Bakanlığımız öncülüğünde yürütülmekte olan "Akılcı İlaç Kullanımı Programı" doğrultusunda halkımıza ve sağlık çalışanlarına yönelik yürütmekte olduğumuz akılcı ilaç kullanımı ve akılcı antibiyotik kullanımı ile ilgili çalışmalarımızı daha etkin ve yaygın bir şekilde sürdürebilmek amacıyla, ilimizde hizmet veren özel hastanelerden AİK Temsilcileri belirledik. Görev yaptıkları hastanelerde Akılcı İlaç Kullanımı konusunda eğitim, tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerini yürütecek olan, Özel Hastane AİK Temsilcilerimiz ile Müdürlüğümüz Nilüfer Ek hizmet binasında bir toplantı gerçekleştirdik.

Hem özel hastanelerimizde yapılan çalışmaları değerlendirmek hem de bundan sonra yapılacak çalışma ve projeleri konuşmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda; AİK-İK olarak yaptığımız çalışmaları ve özellikle antibiyotikler konusunda ilimize ve ülkemize ait verileri hastane temsilcilerimiz ile paylaştık. AİK Bursa İl Koordinatörümüz Dr. Nuray ÇIKRIKLAR’ın; özel hastanelerin antibiyotik yazılı reçete yoğunluğuna dikkat çektiği toplantı karşılıklı fikir paylaşımı ile sona erdi.

HER İLAÇ DEĞİL DOĞRU İLAÇ, ÇOK İLAÇ DEĞİL DOZUNDA İLAÇ

• Özel hastane AİK temsilcileri toplantısı nilüfer ek binada gerçekleştirildi.
  • AİK-İK Temsilcisi Berna ERDOĞAN DURAN “AİK İl Faaliyetleri ve Verilerle Antibiyotik Kullanımı” konulu sunumu gerçekleştiriyor.
  • AİK İl Koordinatörü Dr. Nuray ÇIKRIKLAR Özel hastanelerin verilerini paylaşıyor.
  • Özel hastane AİK temsilcileri