“Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” kapsamında fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik kamuda farkındalık oluşturulması amacıyla etkinlikler düzenlenen “Tuza Dikkat Haftası” bu yıl “Restoranlar, kafeler, süpermarketlerden alınan gıdalarda gizli tuz mevcuttur. Tuzu azaltmak için hep birlikte hareket etmeliyiz.” teması ile gerçekleştirilmiştir.
Bu kapsamda; 27 Mart 2019 tarihinde Bursa Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Bursa Devlet Hastanesi, İlker Çelikcan Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi, SBÜ Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Burtom Biyofiz Tıp Merkezi, TOFAŞ Fabrikası’nda öğle yemeği az tuzlu servis edildi ve yemek sırasında her tepsiye bu gün için hazırlanan broşürler koyularak yemek yiyen kişilere aşırı tuz tüketiminin araları ve tuz hakkında doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgilendirme yapıldı.
Yaklaşık 25.000 kişiye ulaşılan etkinliğin tanıtımı Bursa Vali Yardımcısı Mustafa ÖZSOY, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan yardımcılarının katılımı ile Bursa Çekirge Devlet Hastanesi personel yemekhanesinde gerçekleştirildi.