Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri Kapsamında Bursa Şehir Hastanesine Halk Sağlığı Sokağı Açıldı
19 Kasım 2019

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta kapsamında halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin önemi vurgulanmaktadır. Halk sağlığı açısından en önemli amaç, toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamaktır.

2019 yılı Halk Sağlığı Haftası teması Anne ve Çocuk Sağlığı olarak belirlenmiştir. Yürüttüğümüz çalışmalar içinde anneler ve çocuklar özel bir önceliğe sahiptir. Çünkü anne ve bebekler, diğer gruplara göre sağlık açısından daha fazla risk altındadır. Çocuklar, bir ülkenin geleceği ve umududur. Bu nedenle en iyi koşullarda dünyaya gelmelerinin sağlanması, büyümeleri ve gelişmeleri için en uygun ortamın hazırlanması, geleceğe dönük fiziksel, ruhsal ve zihinsel donanımlarının en üst düzeyde oluşturulması ülkenin geleceği açısından yaşamsal önem taşımaktadır.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından bu haftanın önemini vurgulamak adına 4 Eylül 2019 tarihinde Bursa Şehir Hastanesine Halk Sağlığı Sokağı açılması ile haftamız etkinlikleri başladı. Kurulan stantlarda anne ve bebek sağlığı, kanser, akılcı ilaç kullanımı, beslenme, obezite, kronik hastalıklar, ağız ve diş sağlığı, organ bağışı ve ruh sağlığı konularında vatandaşlara ve hastane çalışanlarına bilgilendirmeler yapıldı. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Esma KUZHAN, Başkan Yardımcılarımız Dr. Yunuz Arslan, Dr. Yasemin BAŞ, Bursa Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Dursun TOPAL'ın da ziyaret ettiği Halk Sağlığı Sokağına ilgi çok yoğun oldu.

• Halk Sağlığı Sokağı 01.jpg
  • Halk Sağlığı Sokağı 02.jpg