Okul/Kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi İşletmelerin Kontrol ve Denetimi Ekiplerinin Eğitimi
11 Şubat 2020

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmaları neticesinde hazırlanan “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” konulu Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren yürürlüğe girmiştir. 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle de Okul/Kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi İşletmelerin Kontrol ve Denetimi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından görevlendirilen yetkili personel tarafından yapılmaktadır.

Konu ile ilgili olarak 15 Ekim 2019 günü Ali Osman Sönmez MTAL Konferans Salonunda 2019-2020 eğitim-öğretim yılında kantin denetim ekiplerinde görevli 17 ilçemizden 103 personele İl Sağlık Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi Dilara KASİL, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Koordinatörü Hasan ÇETİN, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kontrol Görevlisi Tülay ALCAN tarafından eğitim verildi. 

  • Kantin Denetimi 1.jpg
  • Kantin Denetimi 3.jpg
  • Kantin Denetimi 4.jpg
  • Kantin Denetimi 5.jpg
  • Kantin Denetimi 6.jpg