Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesinde AİK Eğitimi
11 Şubat 2020

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü olarak halkta ve sağlık çalışanlarında bilinçli ilaç kullanımı konusunda farkındalık oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiğimiz eğitim çalışmalarımız kapsamında son olarak Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezinde görev yapmakta olan hekimlerimizle eğitim-farkındalık toplantısı gerçekleştirdik. Öncelikle AİK-İK Temsilcimiz Ayşenur FIRAT tarafından; ilimizde yürütülen AİK çalışmaları ile ilimize ve ülkemize ait veriler paylaşılarak, antibiyotik reçeteleme oranları ve Farmakovijilans hakkında bilgi verilen toplantı daha sonra Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Necmiye DEMİRCAN’ın “İnfluenza (grip) Benzeri Hastalık Yönetimi” konulu sunumu ile devam etti.

Hastane yönetiminin de katıldığı eğitim toplantısı karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.

“İLACIM NE EKSİK NE FAZLA”

• Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesinde AİK Eğitimi 1.jpeg
  • Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesinde AİK Eğitimi 2.jpeg