Sağlık Bilgi Sistemleri İl Çalıştayı
11 Şubat 2020

Hastanelerimiz dahil İl genelinde Sağlık Uygulamaları, Sunucuları ve Bilgi Sistemlerinde yaşanan sorunlar ve olası iyileştirmeler hakkında, hastanelerimizin bilgi işlem teknik personeli, birim sorumluları ve bilgi işlemden sorumlu müdür yardımcıları/başhekim yardımcılarının katılımı ile 04.12.2019 tarihinde “İstişare Çalıştayı” gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Ataevler Ek Hizmet Binasında yapılan çalıştay, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Fikret MUTİ’nin açılış konuşması ile başladı. Yine İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bilgi Sistemleri Birim Sorumlusu Bilgisayar Müh. Zekayi KOTAN’ın gündemin önemine vurgu yapan konuşması ile çalıştay maddelerine geçildi.

Sağlık Bilgi Sistemleri Birimi’nde Uzman olarak görev yapan Cengiz DÜZENLİ’nin yönetiminde gerçekleştirilen çalıştayda Elektronik Müh. Müzeyyen BAKAR tarafından Hastanelerin “Bilgi Güvenliği Eğitim Oranları” ve “Bilgi Güvenliği Politikalarına Uyum Oranı”, Büşra Arife AKPINAR tarafından yerli işletim sistemi PARDUS, Sistem Yöneticileri Serkan TUNA, Şenol ACUR ve Ali ALTINTAŞ tarafından ise Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri (HBYS), Merkezi PACS Sistemi ve uygulama sunucularında yaşanan sorunların yanı sıra sistem odalarındaki eksikler ve olası çözüm önerileri gündeme alındı.

İlki gerçekleştirilen “Sağlık Bilgi Sistemleri Çalıştayı”na İl Sağlık Müdürlüğümüz personeli dahil 40 kişi katıldı.

• Sağlık Bilgi Sistemleri İl Çalıştayı 5.jpg
  • Sağlık Bilgi Sistemleri İl Çalıştayı 1.jpg