9-15 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası Farkındalık Etkinliği
17 Mart 2020

Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberine göre; aşırı tuz (sodyum) tüketimi; kardiyovasküler hastalıklar, böbrek hastalıkları, hipertansiyon, inme, osteoporoz ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olabilmektedir. Tuz tüketimi 5 gramı (1 tepeleme çay kaşığı veya1 silme tatlı kaşığı) aşmamalıdır. Tüketilen tuz iyotlu olmalıdır. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması, 2017 çalışmasına göre günlük kişi başı tuz tüketiminin 10.2 g/gün olduğu saptanmıştır. Bu değer Dünya Sağlık Örgütü’ nün önerdiği günlük tüketim miktarının iki katıdır.

9-15 Mart “Dünya Tuza Dikkat Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Müdürlüğümüz Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi organizasyonu ile;fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine dikkat çekmek ve halkı bilgilendirmek amacı ile Orhangazi Parkında farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte kurulan stantta halka aşırı tuz tüketiminin zararları, tuz alımının nasıl azaltılabileceği konularında bilgi verildi. TEV Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımı ile, üzerinde “Az Tuz Çok Sağlık” sloganı yazılı olan tuzluk kostümü eşliğinde Ulucami ve Kapalı Çarşı bölgelerinde broşürler dağıtıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN ve Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN’ın da ziyaret ettiği etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

  • Tuz Haftası Etkinlikleri 1.jpg
  • Tuz Haftası Etkinlikleri 2.jpg
  • Tuz Haftası Etkinlikleri 3.jpg
  • Tuz Haftası Etkinlikleri 4.jpg
  • Tuz Haftası Etkinlikleri 5.jpg
  • Tuz Haftası Etkinlikleri 6.jpg
  • Tuz Haftası Etkinlikleri 7.jpg
  • Tuz Haftası Etkinlikleri 8.jpg