2022 yılı Akademik Yükselme Töreni Bursa Şehir Hastanesi Konferans Salonunda Yapıldı
04 Mart 2022

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Tıp Fakültesi’nde profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrosuna atananlar için düzenlenen 2022 yılı Akademik Yükselme Töreni Bursa Şehir Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı.
Törene Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cevdet Erdöl, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.A. Saim Kılavuz, Sağlık Müdürümüz Dr.Fevzi Yavuzyılmaz, Bursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Demir, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ekrem Kaya, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör yardımcıları, akademik personeller, hastane başhekimleri ve davetliler katıldı.
Sağlık Müdürümüz Dr.Fevzi Yavuzyılmaz törende yaptığı konuşmasında; Bursa Tıp Fakültesinde okuyan öğrencilerin iki devasa hastaneden eğitim alma şansları var. Yine Bursa’mızın köklü üniversitesi olan Uludağ Üniversitesinde temel eğitim alıyorlar. İlerde meslek hayatlarında bu eğitimlerin önemini yaşayarak görecekler. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Şehir Hastanemizde bir yandan sağlık hizmeti verilirken diğer taraftan eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütülüyor. Bursa olarak bu toplantılara ev sahipliği yapmaktan memnunuz. Akademik yükselme hakkını kazanıp bir üst kademeye ulaşan hocalarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Sağlık Bilimleri Üniversitesinin sağlık teması ile kurulan ilk devlet üniversitesi olduğuna dikkat çeken Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, cübbe giyecek, akademik unvanlarını yükseltecek ve unvan alacak öğretim elemanlarını tebrik ederek, daha çok öğretim üyesini bünyelerine katmak istediklerini ve bu konuda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Valı yardımcısı Mustafa Kılıç ise konuşmasında, “akademik anlamda bir üst dereceye terfi eden öğretim görevlilerininin yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah tıp alanında ülkemizde büyük hizmetler yapacaklardır” ifadelerini kullandı.
Tören, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrosuna atanan öğretim üyelerinin cübbeleri giymeleri ile son buldu.

• akademik yükseltme töreni 1.jpg
  • akademik yükseltme töreni 3.jpg