Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Yapıldı
25 Mart 2022

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen programlardan birisi olan Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP), 1998 yılından bu yana Ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır.

Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Biriminin koordinasyonunda 22-23-24 Mart 2022 tarihlerinde Bursa Şehir Hastanesi’nde yapılan NRP Uygulayıcı Eğitimine İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Uzm.Dr. Mustafa ÇETİN ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Yunuz ARSLAN katıldılar.

Kurs sorumluluğunu Dr. Bülend ÖZBİLGİN’in yürüttüğü eğitimde, ilimiz NRP eğitimcilerinden Bursa Şehir Hastanesinde görevli Doç.Dr. Bayram Ali DORUM,  Özel Doruk Bursa Hastanesi’nde görevli Neonatoloji Uzmanı Dr.Salih Çağrı ÇAKIR, Özel Doruk Yıldırım Hastanesi’nde görevli Neontoloji Uzmanı Birgül Mutlu AYDEMİR, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Doktor Ümmü HATİPOĞLU ÜNAL, Ebe Sedef ALTUNSOY, Ebe Ayşegül ARSLAN görev almıştır. Yazılı ve uygulama sınavlarında başarılı olan katılımcılara kapanış töreni ile sertifikaları dağıtıldı.

• NRP Eğitimi 1.jpg
  • NRP Eğitimi 2.jpg