Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘Anne Ziyareti’
12 Ekim 2022

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF önerileriyle "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmektedir.

İlimizde de sürdürülmekte olan "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programında; tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlamasının yanı sıra emzirmenin 2 yıl ve üzerine kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 06/10/2022 tarihinde Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa ÇETİN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Özdemir, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Çetin BAKIR, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma HastanesiÇocuk Hastalıkları Uzmanı Muharrem BOSTANCI,Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Tabipleri Dr. Seda ALASAĞ ve Dr. Deniz AYVAZ’ın da katılımlarıyla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘Anne Ziyareti’ gerçekleştirildi. Yapılan ziyarette; sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak, bebek ölüm oranlarını en aza indirebilmek için anne sütünün önemi, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelerinin sağlanması gerekliliği vurgulanarak hediyeler dağıtıldı.

• 1-7 Ekim Emzirme Etkinlikleri 1.jpg
  • 1-7 Ekim Emzirme Etkinlikleri 2.jpg