Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitici Eğitimi
23 Aralık 2022

1991 yılından bugüne Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir. Bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere “ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi” öğütlenmektedir.

İlimizde Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında ilimizdeki kamu ve özel hastanelerimizden katılan sağlık çalışanlarına 2-3-4 Kasım, 14-15-16 Kasım 2022, 17-18-21 Kasım 2022, 28-29-30 Kasım 2022, 1-2-5 Aralık 2022, 14-15-16 Aralık 2022 tarihlerinde "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitici Eğitimi” gerçekleştirildi.

Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan eğitimdeYüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Muharrem Bostancı, ÇEKÜS Biriminde görevli Dr. Seda ALASAĞ,Hem. Necla YILDIZ, 1 No’lu ÜSBEM’de görevli Ebe Pınar DERDİYOK, Ebe Gül Özge ÖZDEMİR DAĞDEVİREN ve Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Dyt. Tuğçe ÜNALeğitimci olarak görev aldılar.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN ve ÇEKÜS Birim sorumlusu Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR’ın katılım sağladıkları eğitimlerde katılımcılara eğitim sonunda törenle katılım belgeleri verildi.

• Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitici Eğitimi 1.jpg
  • Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitici Eğitimi 2.jpg