Okulda Diyabet Programı Kapanış Eğitimi ve Teşekkür Belge Töreni
08 Haziran 2023

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği ile 2010 yılında imzalanan ‘Okulda Diyabet Programı ‘işbirliği protokolü ile, ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul/kurumlarda, ‘Türkiye Diyabet Kontrol Programı’ ve ‘Türkiye Obezite  Kontrol Programı’ kapsamında, çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okul/kurumda bakımı konularında eğitim ve farkındalığın sağlanması, çocuklarda şişmanlığın önlenmesi ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması faaliyetleri yolu ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

Diyabetli öğrencinin okul ortamında kendini güvende hissetmesi, tedavisinin gereklerini zorlanmadan yerine getirebilmesi için okulda uygun ortam oluşturulması önemlidir. Bu hususta okul idarecilerine önemli görevler düşmektedir. Okul idarecilerinin bu görevlerini daha etkin biçimde yapmalarına destek olmak amacı ile Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortak çalışmasıyla, yüz yüze ve küçük gruplarda glukagon enjeksiyonunu da anlatıldığı uygulamalı eğitimler düzenlenerek alanında uzman hekim ve hemşirelerimizin eğitimci olduğu bir kadro ile 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren her hafta salı günü, il genelinde 25 seansta 375 müdür yardımcısına eğitim verildi.

Gerçekleştirilen bu eğitimlere verdikleri değerli katkılardan dolayı eğitimci hekim ve hemşirelerimize teşekkür belgeleri, 6 Haziran 2023 tarihinde Şehitler Ortaokulu’nda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Çetin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz Arslan ‘ın katılım sağladığı törenle, UÜTF’den Prof. Dr. Erdal EREN, Hem Zehra KUŞÇU, Bursa Sağlık Bilimleri Ünv. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Özlem KARA, Uzm. Dr. Yasemin DENKBOY ÖNGEN, Hem. Kader YENİ, Hem. Hamide AYYILDIZ, Bursa Şehir Hastanesinden Uzm. Dr. Hatice Dilek CAN GÖKALP Hem. Sibel SELÇUK,Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesinden Uzm. Dr. Emine Demet AKBAŞ ve Hem. Seyhan BAKLA’ ya takdim edildi.

• Okulda Diyabet 1.jpg
  • Okulda Diyabet 2.jpg