Gemlik Devlet Hastanesi Anne Dostu Hastane Ünvan Töreni
22 Aralık 2023

Ülkemizde yaklaşık her yıl 1,5 milyon gebelik ve 1.3 milyon doğum olmaktadır.Gebe ve lohusaların yüzde 98'i en az bir kez bakım hizmeti almakta ve doğumların yüzde 99’u hastanede gerçekleşmektedir.Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yenilenen hastanelerde tek kişilik odalarda doğum imkanı sağlanmıştır. Anne sağlığı hizmetlerinde sağlanan niceliksel gelişmeler yanında hizmetlerin niteliğinin de geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri”nin oluşturulması esas alınmıştır. T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından bu hedefler doğrultusunda Anne Dostu Hastane Programı geliştirilmiş ve belirli standartları yerine getiren hastanelere Anne Dostu Hastane unvanı verilerek sertifikalandırılmaya başlanmıştır.

Bakanlığımız tarafından 2015 yılında uygulamaya başlanan Anne Dostu Hastan Programı ile annelerin gebelik, doğum süreci ve lohusalık dönemlerinde hasta hakları, güvenliği ve mahremiyetini de dikkate alarak takipleri ve doğumlarının gerçekleştirileceği ortamları hazırlanması amaçlanmıştır.

28-29 Kasım 2023 tarihlerinde Balıkesir ve Yalova İllerinden gelen Anne Dostu Hastane eğitim ve değerlendirme ekibi tarafından Gemlik Devlet Hastanesi  yerinde değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda 94 puan alan hastaneye Anne Dostu Hastane unvanı verilmesi uygun görülmüştür. İnegöl Devlet Hastanesi ve Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinden sonra İlimizin 3. Anne Dostu Hastanesidir.

19 Aralık 2023 tarihinde Gemlik Devlet Hastanesinde düzenlenen unvan takdim törenine Gemlik Kaymakamı Sayın Hasan GÖÇ, İlçe kamu kurumlarının yöneticileri, Halk  Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Uz.Dr. Mustafa ÇETİN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Uz.Dr. Salih METİN, Gemlik Devlet Hastanesi çalışanları katıldılar. Tören Gemlik Kaymakamı Sayın Hasan GÖÇ’ün Gemlik Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Şahmeran ÇELENKOĞLU’na unvan takdimi ile sona erdi.

• gemlikanne