Bursa Şehir Hastanesi Anne Dostu Hastane Ünvan Töreni Yapıldı
06 Mayıs 2024

Ülkemizde yaklaşık her yıl 1,5 milyon gebelik ve 1.3 milyon doğum olmaktadır.Gebe ve lohusaların yüzde 98'i en az bir kez bakım hizmeti almakta ve doğumların yüzde 99’u hastanede gerçekleşmektedir.Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yenilenen hastanelerde tek kişilik odalarda doğum imkanı sağlanmıştır. Anne sağlığı hizmetlerinde sağlanan niceliksel gelişmeler yanında hizmetlerin niteliğinin de geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri”nin oluşturulması esas alınmıştır. T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından bu hedefler doğrultusunda Anne Dostu Hastane Programı geliştirilmiş ve belirli standartları yerine getiren hastanelere Anne Dostu Hastane unvanı verilerek sertifikalandırılmaya başlanmıştır.

Bakanlığımız tarafından 2015 yılında uygulamaya başlanan Anne Dostu Hastane Programı ile annelerin gebelik, doğum süreci ve lohusalık dönemlerinde hasta hakları, güvenliği ve mahremiyetini de dikkate alarak takipleri ve doğumlarının gerçekleştirileceği ortamları hazırlanması amaçlanmıştır.

11-12 Mart 2024 tarihlerinde Balıkesir ve Yalova İllerinden gelen Anne Dostu Hastane eğitim ve değerlendirme ekibi tarafından Bursa Şehir Hastanesi yerinde değerlendirilmiştir. İnegöl Devlet Hastanesi, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi ve Gemlik Devlet Hastanesinden sonra İlimizin 4. Anne Dostu Hastanesidir.

29 Nisan 2024 tarihinde Bursa Şehir Hastanesinde düzenlenen ünvan takdim törenine Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mustafa ÇETİN ,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mehmet Akın, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr Sevgi Harorlu ve Bursa Şehir Hastanesi yönetici ve çalışanları katıldılar. Tören Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mustafa ÇETİN’in Bursa  Şehir  Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Emine BÜKÜM’e ünvan takdimi ile sona erdi.

• anne dostu