1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı ve 1-7 Ekim Emzirme Haftası
14 Ekim 2024

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı ve 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle Müdürlüğümüz tarafından çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

1 Ekim 2024 : Cumhuriyet Caddesi boyunca Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Mustafa ÇETİN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız  Dr.Yunuz ARSLAN başkanlığında yapılan yürüyüş ile haftanın açılışı yapılmıştır. Yürüyüşe çeşitli dernek başkanları ,İlçe Sağlık Müdürlükleri, kamu-özel hastane çalışanları katılmıştır. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Bandosu yürüyüşe verdikleri destek ile katkıda bulunmuştur.

2 Ekim 2024 : Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN ve ÇEKÜS Birimi çalışanları ile ziyaret edilmiştir. Emzirme Haftası hastane etkinlikleri yerinde gözlenmiştir. Hastane yenidoğan ve kadın doğum servis sorumlu hekimleri ve diğer personel ile doğumhane servisi ziyaret edilmiş; anne sütü ile beslenme konusunda annelere bilgilendirmeler yapılmış, hastane ekibinin hediyeleri takdim edilmiştir.

İnegöl Devlet Hastanesi ÇEKÜS Birimi tarafından ziyaret edilmiştir. Hastane tarafından düzenlenen etkinliğe katılım sağlanmış; çalışan personel ve anneler desteklenmiştir.

3 Ekim 2024 :Bursa Şehir Hastanesi Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa ÇETİN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN, ÇEKÜS Birim çalışanları, Bursaspor Kulübü Başkanı Enes ÇELİK ve ekibi tarafından ziyaret edilmiştir. Kadın doğum polikliniklerinde anne adayları anne sütü ile ilgili bilgilendirilmiştir. Doğumhane servisi ziyareti yapılmış ,doğum yapmış annelere hediyeleri dağıtılmıştır.

4 Ekim 2024:Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ÇEKÜS Biriminden  Hemşire Necla YILDIZ tarafından anne sütü ile ilgili eğitim verilmiştir.

7 Ekim2024 : Stres ve Anne Sütü ile Stres ve Kanser konulu etkinliğimiz  İl Sağlık Müdürümüz Dr.Orkun YILDIRIM’ın yaptığı konuşmasıyla açılmıştır. Müdürümüzün konuşmasının ardından ÇEKÜS Biriminden Dr.Seda ALASAĞ tarafından Stres ve Anne Sütü konulu sunum gerçekleştirildi. Programda Uludağ Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkkan EVRENSEL’in Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle yaptığı konuşmanın ardından Uzm.Dr. Gül AKIN tarafından Stres ve Kanser konulu sunum gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Sanatçıları tarafından verilen mini konserin ardından Bebek Dostu olmaya hak kazanan kurumlara unvanları verildi.

• ekim