Sevdiklerin İçin Bağımlı Olma Paneli

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü Çalışmaları Kapsamında “Sevdiklerin İçin Bağımlı Olma Paneli” Gerçekleştirildi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran'ı "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak belirlemiştir. Bu kapsamda Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı, Tütün Ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi tarafından 26 Haziran 2018 Salı günü Ördekli Kültür Merkezi’nde “Sevdiklerin İçin Bağımlı Olma Paneli” organize edildi. Panele, Sn.Vali İzzettin KÜÇÜK, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mihrimah KOCABIYIK, Vali Yardımcısı Ergun GÜNGÖR, Nilüfer Kaymakamı Avni ORAL, İl Emniyet Müdürü Osman AK, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ahmet HACIOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN, bağımlı yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında uyuşturucunun günümüzde en büyük sorun haline geldiğini vurgulayan Sn.Vali İzzettin KÜÇÜK, “Bursa madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında Türkiye’nin en iyi ilidir. Şu anda belediyemizin Nalınlar köyünde rehabilitasyon merkezi, Yıldırımda bağımlılık köyü yapılıyor, aynı zamanda son olarak Yeşilay ile Üniversitemiz içinde bağımlılık merkezi kuruyoruz. Bir gencin en çok istediği ihtiyacı olan şey sevgidir, kendisine güvenilmesi, kendisinin farkına varılması kendisine değer verilmesidir. Bu duyguları bulunmadıklarında maddeye yönelim başlıyor. Onun için ailelere yönelik bilinçlendirmelere, eğitimlere, kurslara yoğunluk verilmesi gerekmektedir. Gençlere güvenin, onlara sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü vermeniz gerekmektedir. Bu evlatlarımızdaki büyük boşluğu dolduracaktır. Biz bu bağımlılık illetini sevgi ile önleyip, sevgi ile bitireceğiz. Gençlerimize maddeye değil, hayata bağlanın diyorum” dedi.

Büyükşehir Başkan Vekili Mihrimah KOCABIYIK, Bursa İl Sağlık MüdürüDr. Özcan AKAN, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri BaşkanıDr. Esma KUZHAN’ın açılış konuşmalarının ardından başlayan ve başkanlığını Doç. Dr. Psikiyatrist Ömer ŞENORMANCI’nın yürüttüğü panelde, Uzm. Psikiyatrist Dr. Elif Aktan MUTLU tarafından “Bir Hastalık Olarak Madde Bağımlılığı”, Sosyal Hizmet Uzmanı Didem DEMİRCAN tarafından “Bağımlılığın Sosyal Yönü”, Dr. Psikolog Meryem ŞAHİN tarafından “Bağımlılığı Önleme” konuları aktarıldı.

Bağımlı yakını bir annenin tecrübe paylaşımı ile devam eden program, ilgi ile takip edildi, soruların uzmanlarca cevaplanmasının ardından, panel bitiminde Sn. Vali Yardımcısı Ergun GÜNGÖR tarafından panelistlere ve bağımlı yakını anneye katkı ve desteklerinden ötürü çiçek takdim edildi.

Bursa Devlet Hastanesi Ovaakça Amatem Polikliniği’nde tedavi gören bağımlı hastaların yaptıkları el emeklerinden oluşan sergi katılımcılar tarafından ziyaret edilerek program sonlandırıldı.

• 26 Haziran 'Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Sevdiklerin İçin Bağımlı Olma Paneli” Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
  • Programın açılış konuşması Sn. Vali İzzettin KÜÇÜK tarafından yapıldı.
  • Büyükşehir Başkan Vekili Mihrimah KOCABIYIK tarafından konuşma yapıldı.
  • Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN tarafından konuşma yapıldı.
  •  Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN tarafından konuşma yapıldı.
  • Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı, Tütün Ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi tarafından organize edilen panelin başkanlığını Doç. Dr. Psikiyatrist Ömer ŞENORMANCI yürüttü.
  • Uzm. Psikiyatrist Dr. Elif Aktan MUTLU tarafından “Bir Hastalık Olarak Madde Bağımlılığı” konusu aktarıldı.
  • Sosyal Hizmet Uzmanı Didem DEMİRCAN tarafından “Bağımlılığın Sosyal Yönü” aktarıldı.
  • Dr. Psikolog Meryem ŞAHİN tarafından “Bağımlılığı Önleme” konusu aktarıldı.
  • Sn. Vali Yardımcısı Ergun GÜNGÖR tarafından panelistlere ve bağımlı yakını anneye katkı ve desteklerinden ötürü çiçek takdim edildi.
  • Programda “Sevdiklerin İçin Bağımlı Olma” teması üzerinde durularak yaka kartları ve Bağımlılık Rehberi katılımcılara dağıtıldı.
  • Bursa Devlet Hastanesi Ovaakça Amatem Polikliniği’nde tedavi gören bağımlı hastaların yaptıkları el emeklerinden oluşan ürünler sergilendi.