Prof. Dr. Türkan AKYOl Göğüs Hastanesi Temel Yaşam ve Arrest Yönetimi Eğitimi

İlimizde 28 Ağustos 2018 tarihinde Prof. Dr. Türkan AKYOL Göğüs Hastalıkları Hastanesi Eğitim Salonunda, acil servis ve yoğun bakımda bulunan sağlık personellerine yönelik 1(bir) günlük temel yaşam desteği ve arrest yönetimi eğitimi düzenlendi.

Eğitime 2 doktor, 2 sağlık memuru, 8 hemşire olmak üzere toplamda 12 personel katıldı. İki oturum olarak planlanan eğitimde, sabahki oturumda erişkin, çocuk, bebek temel yaşam desteği anlatımı ve gösterimi ile ileri yaşam desteği maketi üzerinde erişkin temel yaşam desteği uygulaması yaptırıldı. Öğleden sonraki oturumda arrest yönetimi konu anlatımı ve uygulaması hastanenin de şartları göz önünde bulundurularak resüsitasyon odasında planlandı ve uygulandı.

• Erişkin temel yaşam desteği uygulaması gösterimi yapılmış, tüm katılımcılara tek tek uygulama yaptırılmıştır.
  • Arrest yönetimi sunumu paylaşımı sonrası katılımcılara uygulama yaptırılmıştır.
  • Arrest yönetimi uygulaması mekan ve malzemenin etkin kullanılması açısından resüsitasyon odasında planlanmıştır.