10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Başkanlığı Ruh Sağlığı, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi tarafından, 10 Eylül 2018 Dünya İntiharı Önleme Günü’nde, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN,  Acil Hizmetleri Başkanı Dr. Hüseyin KAPLAN,  Çekirge Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Engin PARALI’nın da katılımları ile “İntiharı Önlemek İçin Birlikte Çalışmak” konsepti ile etkinlik düzenlendi.

İntihar konusunda sağlık çalışanlarının toplumsal duyarlılığı ve farkındalığını arttırmak amacı ile Çekirge Devlet Hastanesinde   “İntihar ve İntihara Acil Müdahale ” konusunda Uzm. Dr. Sinay ÖNEN tarafından Hastane Acil Servisinde görev yapan  sağlık çalışanları ve 112 Acil Sağlık Çalışanlarına seminer verildi. Gerçekleştirilen seminerde, intihar vakalarıyla ilgili olarak doğru yaklaşımın nasıl olması gerektiği, intiharın işaretlerini tanımanın, intihar konusuyla ilgili doğru bilgilere sahip olmanın, çevremizde ve sağlık kuruluşlarında intihar riski olan kişilerin erken fark edilmesinin ve bu bireylere sağlanacak erken ve doğru desteğin önemi aktarıldı.

Etkinlikler çerçevesinde, İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda Dr. Psk. Aslı YEŞİL tarafından “İntihar ve İntiharı Önleme” konusunda Aile hekimlerine farkındalık eğitimi verilerek birinci basamakta önleme çalışmalarının önemine değinildi.