2018/6. Aile Hekimliği Ek Yerleştirme Hakkında Duyuru
19 Kasım 2019

İlimizde yapılacak olan 2018/6. Aile Hekimi Ek Yerleştirme için müracaatta bulunan tabiplerin güncel hizmet puanlarına göre sıralı listeleri belirlendi.

Ek tercih ve yerleştirme işlemi, 27/09/2018 Perşembe günü saat 16:00’da BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE (Dikkaldırım Mahallesi Hat Caddesi No:4 Osmangazi/BURSA) gerçekleştirilecektir.

2018/6. Aile Hekimliği Ek Yerleştirme Usul ve Esaslarında boş pozisyon olarak ilan edilen  Osmangazi İlçesi Yeşilova Aile Sağlığı Merkezi 16.01.224 Nolu Aile Hekimliği Birimi ve Yenişehir İlçesi Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi 16.17.008 Nolu Aile Hekimliği Birimi Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden alınma sonucunda boşalmış daha sonra ek yerleştirme işlemi ile tercih edilmiş ancak çeşitli sebeplerle (istifa yada yer değiştirme) boşalan aile hekimliği birimleridir.

Bu aile hekimliği birimlerinin tercih edilmesi durumunda;Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Aile Hekimliği Uygulama Daire Başkanlığı’nın 17/01/2017 tarih ve E.224 sayılı;

  • 1-Sözleşmeli aile hekimi ve aile sağlığı elamanı olarak görev yapmakta iken Olağanüstü Hal Kanun Hükmündeki Kararnamelerine göre kamu görevinden ihraç edilip yine Olağanüstü Hal Kanunu Hükmündeki Kararnamelere istinaden ihraç edilme işlemi kaldırılanlar ihraç edilmeden önceki görev yaptığı sözleşmeli birimlerde göreve başlatılacaklardır. Bunlara ilgili kanun hükmündeki kararnameye uygun olarak, ihraç edildiği tarihten göreve başladığı tarihe kadarki süre için kayıtlı kişi sayısı ücreti ve sosyoekonomik gelişmişlik düzey ücreti ödenecektir.
  • 2-İkinci madde de sayılanların kamu görevine iade edilmesi nedeniyle sözleşmeli aile hekimliği pozisyonunu kaybeden hekimler, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine istinaden yerleştirmeye alınacaktır.

talimatına göre işlem tesis edilecektir.

2018_6. A.H. Ek Yerleştirme sıralı listesi