15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Kan Bağışı Kampanyası

Bakanlığımızın, Türk Kızılay’ı ile birlikte 15 Temmuz anısına 81 ilde başlattığı Kan Bağışı Kampanyası, ilimizde İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin katılımıyla gerçekleşti. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte, vatandaşlar meydanda bulunan Kızılay Kan Bağışı Araçları’nda sabahın ilk ışıklarına kadar kan verme işleminde bulundu. 15 Temmuz şehitlerinin anısına düzenlenen kan bağışı etkinliğine Sağlık çalışanları katılım göstererek öncülük etti.

Kampanya tanıtımı kapsamında konuşan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan Akan, “81 ilimizin tamamında yürütülen bu çalışmanın Bursa ayağında sağlık çalışanları olarak biz de, ülkemize karşı yapılan haince saldırılara karşı fedakârlık yapmak istiyoruz. Arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederken, vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise, 15 Temmuz darbe girişiminde direnen insanlar olarak Türkiye'nin her yerinde görev almaya ve kan bağışı yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından Bursa Sağlık Çalışanları, Orhangazi Parkı’ndan 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar hep beraber bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan Akan, Kızılay Kan Bağışı Aracı’na giderek kan verdi.

Etkinlikler boyunca meydanda bulunan Sağlıklı Yaşam Araçları ile vatandaşlara sağlıklı yaşam konularında bilgilendirmeler yapılırken, UMKE ekipleri de vatandaşlarda oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununa karşı meydanda hazır bulundu.

• Dr. Özcan Akan Kan Bağışı
  • Kan Bağışı Aracı 2