1-7 Ekim Emzirme Haftasında ‘‘İlimiz Altın Bebek Dostu İl Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı’’ Düzenlendi

İlimizde de sürdürülmekte olan " Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programında; tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay "sadece" anne sütü verilmesi, 6. Aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yıla kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır.

‘‘ALTIN BEBEK DOSTU İL’’  unvanı bulunan ilimizde program kapsamında, Müdürlüğümüz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinasyonu ile her yıl ‘‘1-7 Ekim Emzirme Haftası”nda çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu yıl 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri Ramada Hotel’de düzenlenen programla açılmış, programa İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN, İlimiz sağlık yöneticileri, kamu ve özel hastane yöneticileri ile bebek dostu hastane hemşireleri katılmıştır.

Programda konuşan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN, Bursa’nın anne sütüne verdiği önemden dolayı 2008 yılında ‘Altın Bebek Dostu İl’ ödülünü aldığı bilgisini verdi. Bursa’nın anne sütü ile ilgili çalışmalarda en başarılı birkaç ilden birisi olduğunu ve Bursa olarak anne sütünün önemini anlatmaktan taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Dr. Özcan AKAN “Bir yandan bebek dostu hastanelerimiz ile birlikte bu konunun önemine değinmeye devam ederken, bir yandan da yeni hastanelerimizi bu çalışmalara dâhil etmeye devam ediyoruz. Bizler bu konuda çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu hafta kapsamında anne sütünü anlatmak için çeşitli etkinlikler yapacağız. Amacımız vatandaşlarımızda konuyla ilgili farkındalık oluşturmak ve bu konudaki bilinci geliştirmek” şeklinde konuştu. Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR ilimiz Altın Bebek Dostu çalışmaları kapsamında, 1991 yılındangünümüze kadar geçen süreçte Bebek Dostu Hastane ve Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimleri çalışmaları hakkında istatistiki bilgileri paylaştı.

13.07.2017 tarihinde Bakanlığımızca düzenlenen “Anne Sütü Üst Komitesi Toplantısı”nda Bebek Dostu Hastane çalışmalarını tamamlayan Özel Doruk Yıldırım Hastanesi’ne ‘’Bebek Dostu Hastane’’ Plaketi ile anne sütünün önemi ve teşviki konusundaki başarılı çalışmalar neticesinde Teşekkür Belgesi almaya hak kazanan İnegöl Devlet Hastanesi, S.B.Ü. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Özel Doruk Bursa Hastanesi, VM Medical Park Bursa Hastanesi, Özel Medikabil Hastanesi, Özel Aritmi İnegöl Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi  Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesine İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN tarafından Teşekkür Belgeleri  takdim edildi.

İlimiz “Anne Sütü Emzirme Danışmanlığı Eğitimlerini” Bebek Dostu Hastane ve Bebek  Dostu Aile Hekimliği değerlendirmelerini başarı ile yürüten Ulusal Değerlendirmecilerimizden Dr. Seda ALASAĞ, Dr. Fatma KENNERMAN, Dr. Nezahat YAMAN, Hemşire  Necla YILDIZ, Ebe Pınar DERDİYOK, Hemşire Edibe AŞIK, Ebe Pınar SARIKAN, Ebe Berna UZUNER, Hemşire Pelin KARAGÜLLE ile  katkılarından ötürü 1 Nolu AÇSAP(ÜSBEM) ve 2  Nolu AÇSAP(ÜSEM) kurumlarımız da Teşekkür Belgelerini aldılar.

ANNE SÜTÜ BİR HAZİNEDİR.