Acil Obstetrik Bakım Programı Eğitimleri Devam Ediyor

Anne ve yenidoğan ölümlerini önlemeye yönelik “Türkiye Üreme Sağlığı Programı” kapsamında yürütülen Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı çalışmaları, ilimizde de sürdürülmektedir.

Bu program çalışmaları kapsamında Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Yalova illerinin kamu ve özel hastanelerinin doğumhane, doğum servislerinde ve gebe bilgilendirme sınıflarında görevli ebe/hemşirelerinin AOB Eğitimleri yapılmaktadır.

Müdürlüğümüz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından 30 Kasım-1 Aralık 2017’de Almira  Hotelde yirmibirincisi düzenlenen eğitimimize Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emin ÜSTÜNYURT ,Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Tayfur ÇİFT ve Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Canan YILMAZ, Çekirge Devlet Hastanesi’nde görevli Enfeksiyon Uzmanı Dr. Nermin ÖZTÜRK, Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde görevli Enfeksiyon Uzmanı Dr. Yasemin COŞKUN, Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mitat BURSALI, 2 Nolu AÇSAP Merkezi’nde görevli Dr. Nezahat YAMAN ve Hem. Berna UZUNER eğitimci olarak katıldılar. Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu  Dr.Gaye CANTEKİN AKPINAR'Inaçılış konuşmasını yaptığı eğitim programı 2 gün sürdü.

45 ebe/hemşirenin katıldığı eğitim, Müdürlüğümüz Koordinasyon Sorumlusu Dr. Esat DİNÇER’in yaptığı kapanış konuşmasının ardından  eğitim belgelerinin verildiği  törenle  tamamlandı.

• ÇEKÜS Birim Sorumlusu Dr.Gaye CANTEKİN AKPINAR’ın açılış konuşması
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emin ÜSTÜNYURT  Gebelikte ve doğum sonrası kanama ve yönetimini anlattı.(
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr Mitat BURSALI Gebelikte Hipertansif Bozuklukları anlattı.
  • Dr.Nezahat YAMAN Obstetride iletişimin önemi anlattı.
  • Müdürlüğümüz Koordinasyon Sorumlusu Dr.Esat DİNÇER’in kapanış konuşması
  • Eğitim sonunda tüm katılımcılar eğitim belgelerini aldı.